Score: +8
Ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης επιστρέφει
Διπλό αγωνιστικό πρόγραμμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA GT1 και στο VLN
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες οδηγούς, ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης, επιστρέφει στις πίστες και μάλιστα με διπλό αγωνιστικό πρόγραμμα! Ο 25χρονος από την Βόννη μετά την αποχώρηση του από το DTM έμεινε για δυο χρόνια εκτός αγώνων με εξαίρεση μια συμμετοχή στις 24 ώρες του Spa το 2008. Φέτος όμως σήμανε η ώρα της επιστροφής τόσο στο νεοσύστατο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA GT1, όσο και σε ένα από τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα της Γερμανίας το VLN Langstrecken meisterschaft Nürburgring.
Στο FIA GT1 ο συμπατριώτης μας θα μοιραστεί μια Maserati MC12 που θα προετοιμάσει η Triple H Team Hegersport με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Altfrid Heger. Η Hegersport βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την μόνιμη πρωταθλήτρια του FIA GT1 Vitaphone Racing που έχει εξελίξει τις Maserati και μαζί θα εκπροσωπήσουν την Ιταλική εταιρία στον θεσμό με τέσσερα αυτοκίνητα. Αντίπαλοι του καρέ των Maserati θα είναι ομάδες με Aston Martin DB9, Corvette Z06, Lamborghini Murcielago R-SV, Ford GT και Nissan GT-R. Το φετινό πρόγραμμα του θεσμού περιλαμβάνει 10 αγώνες με την πρεμιέρα προγραμματισμένη για τις 16-17 Απριλίου στη Yas Marina του Abu Dhabi.
Από την άλλη στο VLN ο Μαργαρίτης θα συμμετάσχει με την ομάδα Team Haribo Manthey Racing με μια Porsche 911 GT3R της κλάσης SP9. Ομόσταυλοι του συμπατριώτη μας θα είναι οι πρώην εργοστασιακοί οδηγοί της Porsche Richard Westbrook, Christian Menzel καθώς και οι Lance David Arnold, Hans Guido Riegel. Η Manthey Racing έχει σπουδαία ιστορία στον φημισμένο αγώνα των 24 Ωρών του Nurburgring αφού κερδίζει διαρκώς από το 2006 μέχρι και πέρσι. Το φετινό πρόγραμμα του VLN Langstrecken meisterschaft Nürburgring περιλαμβάνει συνολικά 10 αγώνες.
Ο Αλέξανδρος δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την σημαντική εξέλιξη στην καριέρα του: “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την συμφωνία που έκανα και με τις δυο ομάδες. Μου δίνεται η δυνατότητα να τρέξω σε πολύ σημαντικά πρωταθλήματα συγκεντρώνοντας πολύτιμες εμπειρίες. Όσον αφορά το FIA GT1 δεν έχω λόγια. Είμαι σε μια πολύ δυνατή ομάδα και σε ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο. Οι δοκιμές που έκανα πρόσφατα στο Fiorano απέδειξαν αυτό που ήξερα, ότι η MC12 είναι ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο. Από την άλλη η Team Haribo Manthey έχει αποδείξει ότι είναι μια ομάδα νικητής και είμαι αισιόδοξος ότι φέτος θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα VLN”.
Πηγή:
msfree.gr